آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

قرص كلونازپام نامي آشنا در ميان داروهاي خانواده بزرگ بنزوديازپين‌ها است. از داروي كلونازپام به عنوان درمان براي مواردي چون حملات پانيك، اضطراب‌ها، تشنج و حملات صرعي استفاده مي‌شود. دوز مناسب مصرفي با توجه به شرايط بيماري، سن فرد و تنها با اجازه پزشك تجويز مي‌گردد. قرص كلونازپام قدرت ايجاد وابستگي دارويي دارد و به همين دليل نمي‌توان آن را خودسرانه و بدون نسخه مصرف كرد. هم‌چنين ترك اين دارو بايد زير نظر متخصص و با كاهش تدريجي دوز اتفاق بيافتد. عوارض جانبي متعددي براي اين دارو شناخته شده و شدت و خطرات اين عوارض در مورد كودكان و زنان باردار بيشتر است. مصرف كلونازپام در دوران بارداري و شيردهي ممنوعيت داشته و تنها در شرايط ضروري و به دستور پزشك تجويز مي‌گردد. براي استفاده از روش هاي جايگزين براي دريافت مشاوره استرس كليك كنيد.

منبع: قرص كلونازپام

قرص كلونازپام

خاصيت اغلب داروها خانواده بنزوديازپين‌ها عبارت است از: آرام‌بخشي، ضد اضطرابي، شل‌كننده عضلات، ضد تشنج، خواب‌آور؛ كه قرص كلونازپام نيز اين اثرات را به دنبال دارد.

معمولا در موارد اضطراب و حمله پانيك از اين دارو استفاده مي‌گردد. حملات تشنجي ابسنس در كودكان، پيشگيري از صرع، موارد شوك ناشي از هراس و ترس نيز از دارو كلونازپام كمك مي‌گيرند. افزايش كيفيت زندگي افراد مبتلا به اين اختلالات در نتيجه استفاده از كلونازپام رخ خواهد داد.

تعيين دوز دارو بر اساس نظر پزشك و با توجه به نوع و شرايط بيماري، سن فرد، وزن او انجام مي‌پذيرد. به عنوان مثال موارد ابتلا به تشنج در بزرگ‌سالان، ابتدا سه بار در روز و هر بار ۱/۵ ميلي‌گرم از قرص كلونازپام را مصرف مي‌كنند. مي‌توان اين مقدار ابتدايي از دارو را هر سه روز ۰/۵ تا ۱ ميلي‌گرم افزايش داد.

دوز اوليه مصرفي كلونازپام در صورت رخ دادن حملات پانيك و اضطراب ۰/۲۵ ميلي‌گرم، دو بار در روز كه پس از گذشت سه روز مي‌توان آن را تا ۱ ميلي‌گرم افزايش داد.

عوارض جانبي قرص كلونازپام

عوارض جانبي مختلفي ناشي از مصرف كلونازپام به وجود آمده كه در هر فرد ممكن است با ديگري متفاوت باشد. برخي عوارض جانبي مهم قرص كلونازپام عبارت است از:

سرگيجه

خواب‌آلودگي

افسردگي

خستگي

به وجود آمدن افكار خودكشي يا آسيب زدن به خود و ديگران

افزايش توليد بزاق

تغييرات روحي و رواني

اختلالات حافظه

برخي ديگر از عوارض جانبي كه احتمال بروز آنان كمتر است. با اين حال در صورت بروز آن‌ها هرچه سريع‌تر به مراكز درماني مراجعه كنيد:

مشكلات پوستي مانند تورم و التهاب پوست، خارش بدن

اشكال در تنفس

نشانه‌ها عفونت مانند تب و گلودرد

كبود شدن بدن

تداخلات دارويي

استفاده همزمان كلونازپام با داروها زير تداخل دارد و در صورت مصرف آن‌ها، مشكلات و عواقب جدي براي فرد مصرف‌كننده به وجود مي‌آيد. تداخلات دارويي با قرص كلونازپام عبارتند از:

شل‌كننده‌ها عضلات

ضد تشنج‌ها

ضد پاركينسون

ضد افسردگي

مكمل‌ها ويتاميني

الكل

داروها گياهي

ساير داروها دسته بنزوديازپين‌ها كه خاصيت خواب‌آوري و آرام‌بخشي دارند.

علائم مسموميت و اوردوز با قرص كلونازپام

مصرف بيش از حد هر دارويي موجب مسموميت خواهد شد. اگر فردي با مشكلاتي چون بيهوشي و سختي در تنفس مشاهده كرديد، فورا به مراكز درماني رفته يا با اورژانس تماس بگيريد.

توهم، خواب‌آلودگي شديد، كاهش و يا از دست رفتن هوشياري از نشانه‌ها مسموميت با كلونازپام هستند.

جهت جلوگيري از مسموميت و اوردوز از افزايش خودسرانه دوز دارو كلونازپام يا افزايش تعداد دفعات مصرف دارو خودداري كنيد.

موارد احتياط مصرف دارو كلونازپام

اگر به داروها خانواده بنزوديازپين‌ها حساسيت داريد، پزشك را در جريان بگذاريد. در صورت ابتلا به بيماري‌ها زير نيز در استفاده از قرص كلونازپام احتياط كنيد.

بيماري‌ها مربوط به كبد و كليه

مشكلات چشمي

اختلالات تنفسي و ريوي

اعتياد به مواد مخدر

مصرف الكل

ناهنجاري‌ها و بيماري‌ها خوني

بيماري‌ها رواني مانند افسردگي

اقدام به خودكشي يا داشتن افكار خودكشي

بايدها و نبايدها

دارو را در دما ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتي‌گراد نگهداري كنيد.

عدم رانندگي و انجام فعاليت‌هايي كه به هوشياري كامل نياز دارد. زيرا اين دارو موجب خواب‌آلودگي شده پس براي جلوگيري از رخ دادن صدمات و آسيب‌ها نسبت به انجام رانندگي و فعاليت‌ها كه نياز به تمركز بالا دارند، خودداري كنيد.

به دليل اختلال در رشد فيزيكي و وضعيت رواني نمي‌توان از اين دادو براي كودكان استفاده كرد.

به علت بالا رفتن ريسك سقوط و افتادن هنگام مصرف دارو، تجويز آن در مورد سالمندان با احتياط صورت مي‌گيرد.

معمولا زنان باردار نبايد از اين دارو استفاده كنند و فقط زماني كه فوايد استفاده از دارو بيشتر از زيان‌ها آن باشد، پزشك آن را تجويز مي‌كند. مثلا عدم درمان تشنج‌ها دوران بارداري هم براي مادر و هم جنين خطرناك است، بنابراين راجع‌به مصرف قرص كلونازپام بايد به پزشك مراجعه نمود.

براي دريافت مشاوره در زمينه قرص كلونازپام مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منبع: قرص كلونازپام

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/16  ] [ ۱۷ ] [ avaje ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 9
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب